Sangita Sharma, Tony Sheehy, Fariba Kolahdooz, Mary Baras
Mityba
Tema (-os)
Visos knygos · Mityba · Knygos su nuolaidomisDalintis
Knygoje aprašoma maisto produktų saugumas, genetiškai modifikuotas maistas, alergijos ir maisto netoleravimas, su mityba susijusios ligos.
Knygą sudaro 7 skyriai:
1. Maistinės medžiagos: angliavandeniai, riebalai, baltymai,vitaminai, mineralinės medžiagos ir alkoholis
2. Mitybos epidemiologija, įskaitant įvertinimą, pasekmes ir maisto pasirinkimą
3. Mityba ir gyvenimo ciklas
4. Mitybos svarba pagrindiniams organams ar sistemoms
5. Su mityba susijusios ligos
6. Visuomenės sveikata ir mityba sportuojant
7. Maisto produktai, fitochemikalai, įskaitant funkcinius irgenetiškai modifikuotus produktus
Išsamus mitybos vadovas, skirtas mitybos specialistams, dietologams, gastroenterologams, šeimos gydytojams, studentams bei visiems norintiems pagilinti savo žinias.